Over WWA

WWA, World Wide Automation, is koploper op het gebied van innovatie en veilige automatisering.  Wij denken met de klant mee op het gebied van automatisering en industrie 4.0, ontwikkelen pro-actief robotica-oplossingen voor productieprocessen en hebben veiligheid – cybersecurity en een veilige samenwerking tussen robot en mens- hoog in het vaandel staan. Daarom is WWA onderdeel van het Smart Industry programma van de Europese Unie.

De geschiedenis

WWA is ontstaan op 1 januari 2000 om automatiseringssystemen te ontwikkelen voor de automotive industry. In de eerste jaren van het millennium lag de focus op softwareontwikkeling en commissioning voor de automotive. Dit bleek later ook goed toepasbaar in andere sectoren zoals de kaasindustrie maar ook de hout-, kunststof-, metaal- en beton verwerkende industrie.

In de afgelopen jaren is WWA uitgegroeid tot de world wide expert op het gebied van automatiseren van productieprocessen in allerlei sectoren. Van een productielijn om fietsframes te voorzien van een laklaag tot aan het assembleren van houten deuren en kozijnen.

In de afgelopen jaren is er met het team van engineers een geheel eigen aanpak van het engineerings-proces ontwikkeld. Dit proces kenmerkt zich door op een gestructureerde wijze risico's in kaart te brengen en hierin rekening te houden met het ontwerpen en implementeren van de gekozen oplossingen. 

Ook wordt er bij alle oplossingen een gedegen risico-inventarisatie uitgevoerd en rekening gehouden met de vereiste wet- en regelgeving. Binnen WWA zijn er meerdere engineers extra geschoold in de wet- en regelgeving op veiligheidsnormeringen.

Meer bekendheid geven voor het vak robotica en het stimuleren van technische beroepen in West-Brabant is bij ons ook een prioriteit.  Zo is WWA een van de founding partners van het robotica-cluster Breda Robotics, ondersteunt het de First Lego League en pro-actief aanwezig (ook namens Breda Robotics) in het Brabantse netwerk. Zo kunnen we studenten aan robotica bedrijven koppelen en talenten in de regio behouden.